Şiir Fm | Şiirler | Şairler | Sesli Şiirler | Aşk Şiirleri | Fon Müzikleri | İbretlik Sesli Hikayeler

»»-(¯`v´¯)-» Site Hakkında Gelişmeler »»-(¯`v´¯)-» => ..:: Sağlık ::.. => Kullanılmayan Bölümler => Çocuk Sağlığı ve Bakımı => Konuyu başlatan: Kuskün Çiçek - Nisan 04, 2016, 06:38:23 ÖÖ

Başlık: Tüp bebek hangi durumlarda yapılır
Gönderen: Kuskün Çiçek - Nisan 04, 2016, 06:38:23 ÖÖ
Her 100 çiftten 15’i çocuk sahibi olmak için tıbbi yardıma ihtiyaç duymaktadır. Ülkemizde ise ortalama olarak 1.5 milyon çift, kısırlık sorunu yaşamaktadır. Günümüzde teknolojik altyapının gelişmesi ve tüp bebek yöntemlerinin ilerletilmesi sayesinde, kısırlık sorunlarının %80’i yardımcı üreme yöntemleri sayesinde çözüme kavuşturulabilmektedir. Şayet bir çift, 12 ay boyunca korunmasız ve düzenli cinsel ilişkide bulunuyor ancak çocuk sahibi olamıyor ise bir uzmana başvurmak gerekmektedir. Şayet anne adayı 35 yaşından büyük ise bekleme süresi altı ay olmalıdır.

Kısırlık tedavisi her çifte uygulanan bir yöntem değildir, tüp bebek yöntemine uygunluğuna dair çeşitli testler ve tetkiklerin yapılması gerekmektedir. Bu testler jinekolojik muayeneden ya da tüp bebek uygulama merkezlerinde erkeğe yapılan sperm analizlerini kapsamaktadır. Aynı zamanda yönetmelikler gereği erkeğin bazı enfeksiyonların ya da hastalıkların taşıyıcısı olup olmadığının da anlaşılması için bu testlerin yapılması çok önemlidir.

Tüp bebek tedavisine başlanmadan önce yapılan tetkik ve testler
Tüp bebek tedavisi için başvuran çiftlere eş zamanlı olarak araştırılma yapılır. Erkek adaya sperm uygulama merkezlerine gelen çiftlerden erkek bireye ilk olarak sperm tahlili yapılır. Bu tahlil sonrası erkeğin spermi son derece gelişmiş laboratuvar ortamında değerlendirilir. Bu sayede sorunun erkek kaynaklı olup olmadığı araştırılır. Anne adayı için ise; adet düzenleri, rahim filmi ve hormon analizleri yapılmaktadır. Bunun dışında iki aday için de enfeksiyon araştırmaları yapılır.

Tüp bebek tedavisine karar verme zamanı
Tüp bebek tedavisi doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftlere çocuk sahibi olma şansı yaratan bir tedavidir. Yardımcı üreme yöntemleri arasında en başarılı ve en yaygın olarak uygulanan tedavidir. Şayet anne adayı 35 yaşından büyük ise ve doğal yollardan hamilelik sağlayamadıysa altı ay bekledikten sonra zaman kaybetmeden bir uzmana başvurmalıdır. 35 yaşından küçük olan anne adayları ise doğal yollardan gebe kalmak için 1 sene beklemeli ve gebelik sağlanamıyor ise bir uzmana başvurulmalıdır. Kadının 40 yaş ve üzerinde olması durumunda ise menopoz riski söz konusu olduğu için bekleme süresi olmadan, doktora başvurmak gerekmektedir.

Tüp bebek kimlere uygulanır
- Açıklanamayan kısırlık durumunda

- Tüplerin her ikisinin de tıkalı olması durumunda

- Yumurtlama bozuklukları, ileri derece polikistik over sendromu durumunda

- Endometriyozis hastalığı ,endometriyoma (çikolata kistleri) durumunda

- Sperm kalite bozuklukları, azospermide

- Servikal etken tespit edildiğinde

- İmmunolojik etkenler söz konusu ise uygulanır.
Başlık: Ynt: Tüp bebek hangi durumlarda yapılır
Gönderen: Aysun. - Nisan 05, 2016, 09:08:21 ÖS
 cgp
Başlık: Ynt: Tüp bebek hangi durumlarda yapılır
Gönderen: Özge - Nisan 06, 2016, 06:23:04 ÖÖ
 cgp
Başlık: Ynt: Tüp bebek hangi durumlarda yapılır
Gönderen: Kuskün Çiçek - Şubat 27, 2017, 04:11:01 ÖS
 tsk gull gull