Şiir Fm | Şiirler | Şairler | Sesli Şiirler | Aşk Şiirleri | Fon Müzikleri | İbretlik Sesli Hikayeler

»»-(¯`v´¯)-» Web Ailem Dostuk Sevgi Forumları »»-(¯`v´¯)-» => ..:: Paylaşmak İstediklerim ::.. => Konuyu başlatan: Kuskün Çiçek - Ekim 21, 2017, 03:32:49 ÖS

Başlık: Bilinçaltının bilinmeyen özellikleri?
Gönderen: Kuskün Çiçek - Ekim 21, 2017, 03:32:49 ÖS
Size birazdan bahsedeceğim özellikler bilinçaltımızı daha iyi tanımamıza olanak sağlayacak. Bu özellikleri öğrenir ve iyi algılarsak yaşamımızı daha nitelikli ve istediğimiz gibi yaşarız. Aksi takdirde hayatımızın kontolünü kolay kolay elimizde tutamayız.
Bilinçaltı geçmişi kendine referans alır: Bilinçaltımız; bir durum, nesne, kişi ya da olay ile karşılaştığında arama motoru gibi, çok kısa bir zaman içinde hafızamızı tarayarak ilgili deneyimlere ulaşır. Bilinçaltının bu özelliği geçmişin günümüzü güçlü bir şekilde etkilemesine neden olur.
Bilinçaltı olumsuz söylemleri algılayamaz: Çocuklarla olan iletişimde buna mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor. Şayet ifadelerimizin bilinçaltını da kapsayacak şekilde etkili olmasını istiyorsak bu kesinlikle olumlu olmalı. Misal, “yeşil araba düşünme” dediğimizde alt beyin bölgesi bilinçten bağımsız olarak hemen yeşil bir araba imgelemeye çalışacaktır. Şuan sizin de yaptığınız gibi.
Bilinçaltı daima acıdan uzak kalmaya çalışır: Yani, genellikle yöntemi “kaç kurtul”dur. Her zaman sorun olabilecek negatif durumlardan bizi uzak tutmaya çabalar. Örneğin, eğer bir öğrenci ders çalışma süreçlerinde ailesiyle problem yaşamış ise, bilinçaltı onu dersten uzak tutmaya çalışır.
Bilinçaltı yararlılık ilkesiyle çalışır. Diğer bir ifadeyle, çıkarcıdır. Söylemlerimizin bilinçaltını pozitif harekete geçirebilmesi için kesinlikle birinci ya da ikinci derecede kazanımlar ihtiva etmesi gerekir. Benzetmek gerekirse tavşanı kovalayan tazı gibidir.
Bilinçaltının korumacı bir tavrı vardır. Bizim için tehdit oluşturabilecek bir durumda bilincin onayına başvurmadan hemen harekete geçer. Misal, ani durumlarda ortaya çıkan refleks davranışları.
Bilinçaltı daima en uygun seçeneği tercih eder. Bunu, ölümü görüp kansere razı olmak şeklinde de açıklayabiliriz. Genellikle üçüncü bir seçeneği aramak yerine mevcut iki seçenek içinden uygun olanını tercih eder. Bu özellik psikolojik harpte çok kullanılan bir yöntemdir.
Bilinçaltı her zaman eksik parçaları tamamlamaya çalışır. Yarım kalan işler ve süreçler beynimizi daima meşgul eder. Örneğin, sonu belirsiz diziler, yarım kalmış projeler gibi. Bu özellik ile psikolojik harpte bulanık ve eksik bilgiler bilinçaltının tamamlamasına bırakılarak insanların iç dünyasında istenmeyen negatif algılar oluşturulmaktadır.
Bilinçaltı peşin olanı vadeliye tercih eder. Hep acelecidir, beklemeyi sevmez. Misal, çocuklarla yapılan bir araştırmada çocukların dörtte üçü, hemen verilen bir lokumu günün sonunda kazanılacak iki lokuma tercih etmişlerdir.
Bilinçaltı daima ihtiyaçları karşılamaya çalışır. Günümüzde tüketim toplumunda kişilerin bilinçaltlarını tüketime yöneltebilmek için sanal ihtiyaçlar üretilir. Örneğin gerekli olmadığı halde günlük olarak vitamin hapları kullanmak, kullanmayacağımız özelliklerle donatılmış cep telefonları satın almak.
Bilinçaltı problemleri çözmeye uğraşır. Size güzel bir tavsiye, eğer bilinçaltınızın bir konu ile ilgilenmesini istiyorsanız onu bir problem haline dönüştürün; bütün var gücüyle ona yönelecektir. Suni problemler ile insanların zihinlerinin gereksiz meşgul edilmesi psikolojik harbin en etkili yöntemlerindendir.
Bilinçaltı tasarruf ilkesiyle çalışır: Başka bir ifadeyle tembeldir. Az emekle çok yemek peşindedir.
Bilinçaltı eşleşmeler aracılığıyla öğrenir. Yeni bir bilgi için yeni bir dosya açmak yerine onu zihnimizde var olan eski bir bilgi ile eşleştirir. Psikolojik harpte, bilinçaltında önce negatif bir imaj oluşturulur.
Bilinçaltı daima genellemeler yapar. Özel olaylardan hareketle genel yargılara ulaşır. Sonraki aşamalarda dünyayı bu genellemeler neticesinde oluşmuş ön kabullerle algılar. Otoriter rejimler eğitim sürecinde öğrencilerin bilinçaltında bu tür genellemeler aracılığıyla ön kabuller oluşturmaya çalışır.
Başlık: Ynt: Bilinçaltının bilinmeyen özellikleri?
Gönderen: Özgür Kız - Haziran 12, 2018, 01:50:59 ÖS
(http://siirfm.org/Smileys/default/eys.gif)
Başlık: Ynt: Bilinçaltının bilinmeyen özellikleri?
Gönderen: Kuskün Çiçek - Haziran 12, 2018, 03:09:36 ÖS
 tsk tsk tsk